Vertrouwde gezichten bij het 'oude' loket: Klaartje Passchier en Stacy Dubos. | Foto: Caroline Spaans
Vertrouwde gezichten bij het 'oude' loket: Klaartje Passchier en Stacy Dubos. | Foto: Caroline Spaans Foto: Caroline Spaans

Verkiezingsbijeenkomst 'Dunes, Bulbs and politics'

politiek n De samenwerkende VVD afdelingen Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse, Teylingen en Katwijk, houden donderdag 2 maart de verkiezingsbijeenkomst Dunes, bulbs & (global) politics.

Inwoners uit de Duin- en Bollenstreek (ongeachte politieke voorkeur) zijn welkom vanaf 19.30 uur (aanvang programma 20.00 uur) bij golfbaan Tespelduyn, Tespellaan 53 in Noordwijkerhout. VVD Kamerlid Leendert de Lange wil ook na de verkiezingen de dorpen uit de Bollenstreek een stem geven in Den Haag. Deze avond spreekt hij over bereikbaarheid, leuk ouder worden en het wonen en werken in de Duin- en Bollenstreek. Kandidaat Kamerlid Sven Koopmans spreekt over veiligheid, vluchtelingen, terrorisme en actuele internationale politieke ontwikkelingen. Koopmans was Senior Onderhandelingsadviseur voor het Syrische vredesproces. Daarnaast was hij voor de VN en de EU betrokken bij onderhandelingen en grondwetswijzigingen in onder meer Darfur, , Kosovo en de Oekraïne.


Nieuwe look voor Wmo Adviescentrum

opening n Het Wmo-adviescentrum is verbouwd. Donderdag 16 februari opende wethouder Bert Gotink het nieuwe centrum aan de Via Antiqua door een poster te verscheuren.

Het Wmo adviescentrum helpt mensen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van zorg of financiën en is de afgelopen weken verbouwd. Het centrum heeft er een tweede spreekkamer bijgekregen. Hierdoor kan er nog meer privacy worden geboden aan cliënten en kan in alle rust en onder vier ogen gesproken worden. Voorheen moesten de hulpvragers hun gesprek voeren aan een loket. Daarnaast is de herkenbaarheid van het centrum verbeterd. De keuze voor een Wmo-adviescentrum in het gezondheidscentrum is een bewuste. Alle disciplines die zorg verlenen, zoals maatschappelijk werk en huisartsen zitten er onder één dak.