Alle presentaties bij elkaar. | Foto: Wilma van Velzen
Alle presentaties bij elkaar. | Foto: Wilma van Velzen

Bloemencorso presenteert praalwagenontwerpen

Verenigingen corso

regio n Tijdens de jaarlijkse presentatieavond van het Bloemencorso van de Bollenstreek zijn de praalwagenontwerpen gepresenteerd voor het corso 2017. Dit gebeurde op verrassende wijze, waarbij zandprinses Rosa van de Vijver de zestien praalwagenontwerpen schilderde in zand.

De presentatie van de praalwagenontwerpen voor de 70ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek vond plaats op maandagavond 13 februari in Hotel Van der Valk Sassenheim-Leiden. Gasten waren de praalwagensponsors en andere corso belanghebbenden. Aangevangen werd met een inleiding van corsovoorzitter Leo van der Zon. Behalve dat hij kort stilstond bij de belangrijkste corsozaken van het afgelopen jaar, blikte hij vooral vooruit waarbij hij de laatste ontwikkelingen en corsonieuwtjes belichtte.
Het is tevens de eerste keer dat het nieuwe art director team Esther en Pieter Waardenburg actief is in het corso. Behalve het presenteren van de praalwagenontwerpen in zand, werden hiervan de kleurige ontwerpen overhandigd aan de praalwagensponsors. Gastvrouw van de avond was Priscilla Rusman. De presentatieavond werd afgesloten met een gezamenlijke toast op de aankomende corsoweek met de praalwagenshow en het verlichte corso in Noordwijkerhout op vrijdag 21 april en de kleurrijke tocht van Noordwijk naar Haarlem op zaterdag 22 april.

Praalwagentitels

De Mondriaan-leeuw (Noordwijk), De huizen van Jan Six (gemeente Hillegom), Dutch windmills (Keukenhof), De stoelendans (gemeente Haarlem), Dutch Duck (Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem en omstreken), Esscher's vissen en vogels (gemeente Teylingen), Sprookjesbos De Efteling (Rabobank, Bollenstreek-Haarlem en omstreken), Boer & Bont (KAVB Noordwijkerhout), Nederland fietsland (gemeente Lisse), DAF(fodil) (Corsogroep De Zilk), Tulpomania (Ondernemersfonds binnenstad Haarlem), Dutch Polders (Baardmannetjes, Omroep Max), 100 jaar De Stijl (Leiden, Stad van Ontdekkingen), Pandavriendschap Wu Wen en Xing Ya (Volksrepubliek China), Dutch Toucan (Hotels & Restaurants Van der Valk), Titel nog onbekend (Toerism Malaysia) en uiteraard de Schooiwagen van het Bloemencorso Bollenstreek zelf.

Uit de krant