Afbeelding

Vijftigjarige Zonnebloem volop in bloei

Verenigingen

De Zonnebloem afdeling Noordwijkerhout bestaat dit jaar 50 jaar en dat vindt het bestuur reden temeer voor een feestje. De eerste aanzet daartoe is in januari al geweest: het Pannenkoekenproject om jong en oud samen te brengen. Dit was een groot succes. De tweede activiteit zit er nu aan te komen: een jubileumfeest, dat zaterdag 4 maart wordt gehouden van 10.30 tot 16.00 uur in de theaterzaal van De Schelft en bestemd is voor de gasten, vrijwilligers en genodigden.

Door Annemiek Cornelissen

Volgens bestuurslid Joke Hulsbosch wordt het een fantastisch feest: "We hebben nu al 85 aanmeldingen en we verwachten dat dat er in totaal ongeveer 120 worden. Gezellig druk!" De gasten krijgen een feestelijk programma voorgeschoteld, waarbij theatergroep Raponsel een prominente rol inneemt. "Dit theatergezelschap loopt als een rode draad door het programma en zorgt voor gezelligheid en plezier. Op welke manier dat gebeurt, verklappen we nog niet, dat moeten de mensen maar ervaren."

De Zonnebloem afdeling Noordwijkerhout is er voor mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking. "Mensen die niet of nauwelijks in staat zijn om zelf iets te ondernemen, waarbij we denken aan activiteiten en uitstapjes, die kunnen een beroep doen op onze vrijwilligers.

Ook mensen thuis zitten, kunnen worden bezocht door vrijwilligers, want we hebben een speciaal bestuurslid: Tineke van Mullekom, die dit coördineert".

Met grote groepen naar Keukenof

De Zonnebloem afdeling Noordwijkerhout is een bloeiende afdeling.

Er staan 140 gasten geregisterd en er zijn ongeveer veertig vrijwilligers actief. Met de gasten worden zowel grote als kleine activiteiten ondernomen.

"Zo gaan we bijvoorbeeld met grote groepen naar Keukenhof of een dierentuin en doen we met minde grote groepen kleinere activiteiten zoals een high tea, een strandrupstocht of een diner bij de KTS.

Een-op-een er op uit kan ook: bijvoorbeeld een wandeling maken op het strand of een stukje toeren met de auto."

Nieuw zijn de zijn de huiskamerdiners, waarbij gastvrouwen vier of vijf gasten ontvangen in hun huiskamer en lekker gaan koken. "Hier zijn we kortgeleden mee begonnen. We hebben nu acht gastvrouwen en de gasten worden een keer in de twee maanden in hun huiskamer ontvangen.

Ook bijvoorbeeld de partner, de kinderen, kleinkinderen of vriendinnetjes van hen kunnen aansluiten, om het nog gezelliger te maken."

Het bestuur kijkt met plezier terug op het pannenkoeken eten bij 't Wapen van Noordwijkerhout, waarmee het jubileumjaar begon.

"Negen leerlingen uit groep 8 van drie verschillende basisscholen hebben pannenkoeken gemaakt voor ongeveer vijftig gasten."

Braderie en vrijwilligers

Zaterdag 1 april is er wederom feest, want dan worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet en is er een jubileumfeest voor de vrijwilligers in het Victorhuis. Het is nog een verrassing wat er op deze avond staat te gebeuren.

Tenslotte is er op zaterdag 29 juli de jaarlijkse braderie, dat ook weer een gezellig gebeuren wordt.

Uit de krant