Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans
Jacques Looijestijn. | Foto: Caroline Spaans

Vragenrondje

Column Uit de Raadzaal

Voor de aanloop naar de intensievere ambtelijke samenwerking tussen Noordwijk en Noordwijkerhout was van de kant van de inwoners maar weinig belangstelling.

Anders was dat bij de door onderzoekbureau Twijnstra gepresenteerde resultaten onder onder andere onder de ambtenaren, colleges en diverse ambtelijke instanties. Niet gek natuurlijk want het gaat om hun werkplek als de samenwerking een feit wordt. Voor de ambtenaren en raadsleden kennelijk een zeer duidelijke uiteenzetting, want van de vragenronde werd weinig of geen gebruik gemaakt. Wel een opmerking van de kant van Noordwijk om bij de volgende onderzoeken de burgers meer te betrekken. Gelet op de voorgaande pogingen zal er wel wat creativiteit nodig zijn om inderdaad de burgers warm te maken voor het onderzoek. Het kan ook zijn dat de inwoners van Noordwijk en Noordwijkerhout dik tevreden zijn over hun ambtenaren en bestuurders. Na de eerste presentatie gaat het onderzoekbureau de voor- en nadelen, de kansen en bedreigingen in beeld brengen: een verkenningsstudie naar een intensievere samenwerking tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Met als resultaat hoe de samenwerking het beste vorm kan krijgen. Half maart gaan de raden van Noordwijk en Noordwijkerhout zich uitspreken wat zij met de resultaten van de onderzoeken zullen gaan doen.

Weer een nieuwe ontwikkeling over het voormalige BAVO terrein. Problemen over het aantal te bouwen woningen, onenigheid tussen de diverse zorginstellingen als eigenaren van grond, wie bouwt wat... De dollartekens in de ogen van de zorginstellingen. Een prachtige invulling van het terrein met behoud van Engelse tuin en dierenhoeve en Pesthuis. Twee van de drie zorginstellingen bieden nu hun grond te koop aan, aan projectontwikkelaars. Nog heeft de gemeente een dikke vinger in de pap over wat er op die gronden gerealiseerd mag worden. De koper zal daar rekening mee moeten houden. Hoewel de koper van het hoofdgebouw zich al aan de met de gemeente gemaakte afspraken, probeert te onttrekken. Om een, zo NZLokaal voorstelt, park te realiseren zal bij de ontwikkelaars weinig belangstelling bestaan. Het zal best een hele klus worden voor onze ambtenaren en bestuurders om de rug recht te houden en de met de verkopers eerder gemaakte afspraken overeind te houden.

Uit de krant