Afbeelding

Eindexamenstress onder controle

Algemeen

De eindexamens zijn weer begonnen. Woensdag 10 mei was de kick-off voor scholieren van de vmbo, havo, vwo en gymnasium. Omdat in 2017 geen feestdagen (Hemelvaartsdag of Pinksteren) vallen binnen de periode van de eerste tijdvakexamens, is het een vol, aansluiten rooster geworden.

De uitslag van de centrale examens van het eerste tijdvak wordt een aantal weken na de examens bekend gemaakt. In juni 2017 begint de periode van het tweede tijdvak examen, oftewel de herexamens. Op het Leeuwenhorst College doen in totaal 370 leerlingen eindexamen. Eén van hen is de 17-jarige Jet de Ridder. De redactie vroeg haar naar haar ervaringen tot dusver:

"Ik doe nu mijn eindexamen Havo, op het Leeuwenhorst college. Mijn vakkenpakket is E&M, daarbij horen vakken zoals economie, management en organisatie en geschiedenis. Wanneer ik mijn diploma (hopelijk) op zak heb ben ik van plan om International Financial Management and Control te gaan doen op de Haagse Hogeschool (is te vergelijken met bedrijfseconomie maar dan in het Engels). Tot nu toe heb ik de examens Nederlands en geschiedenis gehad; beiden niet mijn sterkste vakken. Nederlands ging redelijk en als het goed is heb ik daar een voldoende voor gehaald. Je kan namelijk de antwoorden op het internet vinden en dan je voorlopige cijfer uitrekenen! Geschiedenis ging voor mijn gevoel redelijk goed maar toen ik het na keek op internet, werd ik toch iets minder zeker. Naarmate een examen nadert word ik toch wel een beetje zenuwachtig. Om de zenuwen tegen te gaan probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden op de examens en neem ik hier en daar een momentje voor ontspanning. De examens die ik nog moet maken liggen mij meer en die ga ik met alle vertrouwen tegemoet. Over vier weekjes hoor ik de uitslag: spannend!" Uiteraard duimen we mee voor Jet en al die anderen die examen doen de komende week. Zoals gebruikelijk heeft het Noordwijkerhouts Weekblad een speciale felicitatiepagina voor de geslaagden. Gratis! Foto en felicitatietekst (max 50 woorden) naar: redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl.

Uit de krant