Afbeelding

Bakkie met...het boerenbruidspaar

Algemeen Een bakkie met...

Het carnaval staat voor de deur, dus mag het boerenbruidspaar niet ontbreken in de VVV-serie Een Bakkie Met... Deze week:

Ilona Brama (alias boerin Loontje van Gerrit Vlak tot Kokkerhoutse Brama Uit de Boender tot in het Dorp) en Wally Rodenburg (alias boer Wilhelmus van Wim en Ida van Smederij & Boerderij tot Victori op de Berg)

Carnaval vieren is voor mij…

Ilona: "Een feest waarmee ik ben opgegroeid. Vier dagen gek doen, pruik op, oude bekenden spreken. Van optocht tot de kroegentocht, allemaal zó leuk. Dit jaar ben ik de boerenbruid. Ik was verrast dat ik werd gevraagd en heel blij dat ik dit zo mag mee beleven. Mijn ouders gingen vroeger al met ons naar de boerenbruiloft en dat doen we nog steeds."

Wally: "Het is een gevoel dat ik niet eenvoudig kan omschrijven. Je hebt het of niet. Elk jaar een reünie van gezellige zottenpraat met vrienden en bekenden onder het genot van een lekker drankje."

Mijn 1ste carnavalsherinnering:

Ilona: "De kindermiddag in de Schelft, toen nog met een groot hek waarachter de ouders mochten staan. En verkleed naar school, samen met mijn beste vriendin als de Snorkels. Van papier-maché zelf een hoofd met snorkel geknutseld."

Wally: "Ik heb drie 'eerste-carnavalsherinneringen': een gewonnen kleurwedstrijd, met een prijsuitreiking tijdens de jeugdmiddag in de hal bij Pennings in de Zeestraat; zaterdagmiddag snert eten en daarna optocht kijken die door onze straat kwam; en samen met mijn moeder op dinsdag dweilen op de Steeg."

Mijn favoriete carnavalsdag:

Ilona: "Al jaren gaan wij met vrienden en familie op maandag naar de boerenbruiloft, met na afloop feest bij Van der Geest. We verkleden ons graag voor de thema' s en wonnen vaak de eerste prijs!"

Wally: "Zaterdagmiddag is het de optocht waar ik het liefste aan meedoe en sinds twee jaar vind ik de zondag ook heel leuk: opstaan met een nagalmend hoofd na een bruisende zaterdag en dan gezellig door met een groep zotte mensen in pyjama genieten van de blaaskapel en elkaar. Zo simpel maar zo leuk."

I love carnaval vieren omdat…

Ilona: "Het in Noordwijkerhout een "wij"-feestje is. Iedereen kan en mag aansluiten, iedereen is welkom in Kokkerhout!" Wally: "Je kijkt er naar uit om weer mensen te zien die je eigenlijk maar één keer per jaar ziet. Geweldig gewoon!"

Uit de krant