| Foto: Tino Stulen

VVSB pakt een punt bij Spakenburg

Algemeen Sport

Net als in de heenwedstrijd hebben VVSB en Spakenburg de punten gedeeld. Werd het in Noordwijkerhout nog 4-4, in Spakenburg werd het slechts 1-1. Na een half uur voetbal kwam Spakenburg op voorsprong door Kelvin Maynard. In de tweede helft kwam VVSB terug via een fraai afstandsschot van Richelo Fecunda. Nadat Jordy Zwart met een rode kaart naar de kleedkamer was gestuurd, onderscheidde Ruben Valk zichzelf door de toegekende strafschop te stoppen.

VVSB begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel twee prima mogelijkheden. Tommy Bekooij ging vlot langs zijn directe tegenstander Ralph Dua. De buitenspeler trok naar binnen en schoot wild over. De volgende aanval ging opnieuw over links. Bekooij gaf mee aan Jelmer Vijlbrief, die de bal laag voor het doel gaf. De ingelopen Maikey Parami schoot op het doel van Andre Krul, maar ging via een Spakenburgs been naast het doel.

VVSB bleef het betere van het veldspel hebben, maar kon minder makkelijk de kansen creëren. Spakenburg had hier ook moeite mee, maar kon via de standaardsituaties wel gevaar stichten. Dit bleek ook uit de openingstreffer. De vrije trap van Kees Tol werd geheel vrijstaand bij de tweede paal binnen geschoven door Kelvin Maynard.

In de tweede helft kwam VVSB al snel goed weg. Tol kon alleen op doelman Ruben Valk af. Van dichtbij stopte Valk de inzet van de Spakenburgse aanvaller. Tien minuten later was opnieuw Valk belangrijk voor de Noordwijkerhouters. De kopbal van Robby Holder tikte de doelman uit het doel. Nadat Tol ook nog de paal raakte, kwam ook VVSB weer beter in het spel.

Tim de Rijk schoot in de 68e minuut een vrije trap op de lat. De rebound kwam terecht bij Richelo Fecunda die niet nadacht en van 25 meter in een keer uithaalde. De rechtervleugelverdediger zag zijn schot in de lange hoek achter doelman Krul belanden. Vijf minuten later kon VVSB zelfs op voorsprong komen. Peet van der Slot combineerde door het midden en werd alleen op doelman Krul afgestuurd. De centrale verdediger van VVSB wilde de bal laag in de lange hoek schieten, maar de doelman doorzag dit.

Een kwartier voor tijd werd Kees Tol aan de rechterkant van het veld diep gestuurd. Zijn voorzet kon worden binnen getikt door de meegelopen Olivier Pilon, maar Jordy Zwart voorkwam dit. De verdediger van VVSB omarmde Pilon en veroorzaakte hierdoor een strafschop. Scheidsrechter Teuben was onverbiddelijk en stuurde Zwart met rood van het veld. De strafschop werd geschoten door Pilon, maar Valk kon deze inzet stoppen. In de slotminuten schoot Tol nog op de paal, maar verder kwamen VVSB en Spakenburg niet meer tot scoren.

Spakenburg – VVSB 1-1: 34. Maynard 1-0, 68. Fecunda 1-1.
VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic, Van Niel (77. Broekhuizen), De Rijk, Parami, Tavilla (69. Pauw), Bekooij (90. Schouten).| Tekst: Stefan van den Burg, Foto: Tino Stulen.