Afbeelding

I love Noordwijkerhout

Algemeen Een bakkie met...

Bij de VVV werken veel vrijwilligers die toeristen en bezoekers graag van informatie voorzien over wat er in en om Noordwijkerhout te doen is. Ook in deze tijd van het jaar is het prachtig toeven in de Bollenstreek. Carnaval bijvoorbeeld, wordt in Noordwijkerhout gevierd zoals ze dat in het zuiden doen. Daarom deze keer echte carnavalsvierders aan het woord. Zij doen een bakkie bij de VVV en vertellen over 'hun' dorp in de (voor nu even aangepaste) rubriek 'I (LOVE) Noordwijkerhout'.

Naam: Prins Music en Prinses Passie (Richard en Ria Vink)

Carnaval vieren in Noordwijkerhout is voor mij:

Gezelligheid met familie en vrienden in een geweldig dorp. Dit jaar heel bijzonder, omdat wij als prinsenpaar van carnavalsvereniging de Kaninefaaten mogen voorgaan in de feesten.

Mijn eerste herinnering aan de carnaval

Prins Music: met mijn ouders voor het eerst mee tijdens de 11-kroegentocht. In een oude Volkswagen transporterbus de kroegen langs was voor mij een hele belevenis.

Prinses Passie: eigenlijk twee dingen. Met mijn opa (Jaap Aartman) kijken bij de repetities van de dansmariekes onder leiding van Gemma de Boer.

Daarnaast natuurlijk de onvergetelijke kroegentochten, met heel veel mensen achter in de vrachtwagen van mijn vader.

Mijn favoriete Carnavalsdag

Prins Music: de optocht op zaterdag. Normaal gesproken meedoen, dus veel lol vooraf en benieuwd naar de reacties van de toeschouwers langs de kant. Dit jaar voor het eerst de hele optocht zien.

Prinses Passie: zondagavond, als wij in de Residentie van der Geest met een groep meiden in het thema van die avond iets doen. Veel lol vooraf en natuurlijk op de avond zelf!

I LOVE carnaval vieren in Noordwijkerhout, omdat:

We met de verschillende verenigingen in het dorp zo'n mooi feestje maken van de carnaval, de organisatie op de achtergrond zorgt dat alle leeftijden op hun manier een geweldig feest hebben!

We gaan er met iedereen heel erg van genieten!

Uit de krant