Afbeelding

Nieuwe boerenpaar boerin Loontje en boer Wilhelmus trouwen 27 februari

maandag 27 februari 2017 14:25

Tijdens het boerenmatinee in café Van der Geest is zondag 5 februari heeft het 42ste boerenpaar van carnavalsvereniging de Kaninefaaten hun verloving aangekondigd.

De traditionele stunt dit jaar, was de aankondiging dat wegens de schaarste van boerenkool de boerenbruiloft niet door zou gaan. De inwoners van Noordwijkerhout werd gevraagd mee te denken over een nieuw gerecht dat geserveerd zou worden tijdens de bruiloft. Vele inzendingen passeerden de revue en vier alternatieven werden gepresenteerd. Tijdens het matinee in Van der Geest zou het winnende gerecht bekend worden gemaakt, maar tot ieders verbazing kwam niet de winnende kok uit de envelop maar een brief van Prins Music. Hierin stond dat gezien de afgelopen vorstperiode de maaltijd gewoon uit boerenkool zal bestaan.

En...van achter het scherm kwam het nieuwe boerenpaar tevoorschijn: Loontje van Gerrit Vlak tot Kokkerhoutse Brama uit de Boender tot in het Dorp, alias Ilona Brama-Heemskerk en Wilhelmus van Wim & Ida van Smederij & Boerderij tot Victori op de Berg, alias Wally Rodenburg. Hun getuigen zijn Niek van Jos Dissel de Melkboer alias Marco Disseldorp en Louise van Piet Gijs tot Witte Raaf alias Lois Geerlings.
Boerin Loontje is jarenlang actief binnen de St. Jozef / Emerantiana scoutinggroep, zowel als leidster als in het bestuur. En ook is zij actief voor de club van de Kerk. Haar Boer is ook al zo actief bij ook dezelfde scoutinggroep in het bestuur en als vice-voorzitter van de Oranjevereniging. Het verloofde stel is ook erg blij met hun getuigen Niek en Louise.

De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen. Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij? Op het Boerenmatinee waren Prins Music, zijn Prinses Passie en hun gevolg natuurlijk de eerste die het boerenpaar konden feliciteren met hun voorgenomen huwelijk.

De datum voor de boerenbruiloft is vastgesteld op maandag 27 februari. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Kokkerhout: Prins Music, onder toeziend oog van zijn Prinses Passie, hun adjudanten en hun Raad van Elf. Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele huwelijksvoltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Schelft trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief boerenkool met worst, een bruiloftsfeest te vieren.

Voor de boerenbruiloft zijn kaarten verkrijgbaar via de voorverkoop van de Kaninefaaten, voor iedere bezoeker dient een kaart getoond te worden bij de ingang.

Locatie